MOOOOI samenwerken door zp'ers

met hart voor zaak en samenleving

 

MOOOOI samenwerken door zp'ers met hart voor zaak en samenleving

Eerste Nederlandstalige multidisciplinaire collectief van vrije zelfstandig professionals die werken volgens de principes Medemenselijk, Omgevingsverantwoord, Ondernemend, Oprecht, Overtreffend en Innervatief. Kijk hier voor een uitwerking.
Samen als ecosysteem mooie oplossingen creëren voor onszelf, voor opdrachtgevers en voor de samenleving.

Zelfstandig professionals (of zij die dat willen worden) met een goede naam die hoge kwaliteit kunnen leveren, zich aangetrokken weten tot onze Bedoeling (Samen de wereld voor onszelf en anderen mooier maken dan we opgeteld zelf ooit kunnen) en onze principes.

 1. Er is nog zoveel te vermooien voor onszelf en de samenleving
 2. Samen kunnen we de voordelen van een groot bedrijf overnemen
 3. Samen kunnen we de nadelen van een groot bedrijf vermijden
 4. Samen kunnen we alle taken aan
 5. Samen kennen we iedereen
 6. Samen kunnen wij actief mee innoveren
 7. Samen kunnen we zorgen dat ieder van ons zich zich maximaal kan bezighouden met zijn of haar natuurlijke belangstelling ligt door slimme werkverdeling en goede tarieven.

Jos de Blok

Initiatiefnemer Buurtzorg

"Aan Buurtzorg zie je hoe het 'uit de hand kan lopen' als je een paar eigenzinnige geesten bij elkaar zet. De vernieuwing die Buurtzorg realiseerde en realiseert is waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg. We hebben dringend behoefte aan collectieve intelligentie op sociale terreinen."

AMBASSADEURS

Jan Bommerez

Auteur, mentor, coach, inspirator

"Ik krijg hier een warm gevoel bij in mijn hart... Natuurlijk wil ik ambassadeur zijn. Collectieve intelligentie op basis van natuurlijke principes draagt de toekomst. Er zijn nog weinig organisaties die het gezamenlijk creëren faciliteren. Prachtig dat Vermooooiers er nu is."

Christian Kromme

Auteur en Futurist Speaker

"Collectieven als Vermooooiers zijn de nieuwe sterke organisaties. Het slimme werken van nu gaat via co-intelligentie die de wereld mooier helpt maken. De komende tien jaar verandert de wereld meer dan in de afgelopen eeuw. Hiërarchische bedrijven kunnen daarin niet overleven."

 1. Je bent een Vermooooier, je wilt graag iets brengen en daarna ook graag halen
 2. 1 uur telefonische coaching of bedrijfskundig advies (t.w.v. € 150)
 3. Toegang tot een kwaliteitsnetwerk met mooooie mensen
 4. Toegang tot ons super online communicatie-platform vol tips en ideeën
 5. Ruimte voor jouw ideeën en bijdrage, maatschappelijk en zakelijk
 6. Partnerlogo op je site of Linkedinprofiel
 7. Biologisch eten met 8% korting
 8. De VermooooiersMarkt (gratis adviezen)
 9. De Vermooooiersacademie (doceren en/of deelnemen)
 10. Vindbaarheid door een publiek profiel en de Vermooooiers Specialistenvinder
 11. Voordelige weboplossingen
 12. Partner-aanbiedingen
 13. Landelijke, regionale en vakgerichte meetings
 14. Zakelijke contacten krijgen via de Vermooooiers Labels (in ontwikkeling) en meer

Meld je hieronder aan en kijk drie maanden hoe het voor jou werkt. Binnen die periode kun je je halfjaarcontributie van € 48 terugkrijgen als je besluit niet te blijven.

Als je jezelf actief opstelt, verdien je je contributie royaal terug. Als je Ambassamooooier van Hofweb wordt al heel snel.

 

Zo ziet de 'Vermooooierstuin' er momenteel uit

Klik op een bloem of tekst voor meer info

Principes MOOOOI

Wat is Vermooooien? Een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor zelfstandig professionals die hoofd, hart en handen willen verbinden, onderling en met het geheel.

 

Medemenselijk 

Een Vermooooier is zich steeds meer bewust van de eigen belangrijke rol in het geheel van de samenleving. Daarom zien en behandelen we klanten en andere relaties in de eerste plaats als medemens. We streven naar compassie en maak geen misbruik van vergissingen, onwetendheid of andere menselijke tekortkomingen. Menselijk handelen weegt voor ons zwaarder dan strikt zakelijk, procedureel en winstmaximaliserend handelen.

 

Omgevingsverantwoord 

Een Vermooooier is zich steeds meer bewust van het effect van het eigen patroon van wonen, voeding, lifestyle, vervoer en zakelijk handelen. We willen niet ten koste van anderen leven. Daarom werkt ieder aan een WNF ecologische voetafdruk van 1 of lager. Onze bedrijfsmatige activiteiten rekenen we daarbij mee in onze privé voetafdruk. Duurzaam handelen doen we van harte. We maximaliseren maatschappelijke, niet financiële winst.

 

Ondernemend 

Een Vermooooier wil actie ondernemen om de wereld mooier te maken en betekenisvolle impact te leveren, zowel betaald als onbetaald, zowel door eigen actie als door het aanmoedigen van anderen. Daarom nemen we risico’s op de arbeidsmarkt door ondernemerschap binnen een eigen bedrijf, andermans bedrijf of voor een maatschappelijk doel. Er is nog veel te vermooien in de wereld, dus we hebben echt iets te doen.

 

Oprecht 

Een Vermooooier wil integer zaken doen met klanten, leveranciers, concurrenten, samenwerkingspartners en andere relaties. We houden empatisch rekening met hun belangen, ook als het gaat om eisen die we aan leveranciers stellen en prijzen die we hen betalen. We kiezen niet voor de laagste prijs als dat een te hoge prijs betekent voor mens en natuur. We voelen ons in relatie met het geheel.

 

Overtreffend in kwaliteit 

Een Vermooooier wil van harte hoge kwaliteit leveren en liefst de verwachting van de klant overtreffen. We vragen onze klanten of ze enthousiast zijn over onze leveringen en zullen onverhoopte ontevredenheid consciëntieus trachten om te buigen. Zo werken we met onze kwaliteit aan een mooier leven voor onze klanten en via hen voor hún relaties en het geheel.

 

Innervatief 

Een Vermooooier heeft voelsprieten voor innovatie en is van binnenuit gericht op vernieuwing van processen waardoor het leven mooier wordt. Vernieuwing is een noodzaak voor vermooiing van de wereld. We blijven op de hoogte van nieuwe technologieën op ieder werkterrein. We gebruiken onze netwerken om samen aan nieuwe ideeën te werken en zo stenen bij te dragen aan het geheel.

Purpose - Bedoeling

Er is veel te vermooien in de wereld. Voor onszelf, zodat we fijner kunnen werken. Voor onze klanten, zodat we ze beter van dienst kunnen zijn. Voor de wereld, zodat het leven voor meer mensen mooier wordt. Er zijn veel mensen die we kunnen helpen. We kunnen een bijdrage leveren aan een rechtvaardiger verdeling van welvaart en welzijn. We kunnen helpen vernieuwen. We kunnen een bijdrage leveren aan milieu en klimaat. We kunnen zoveel doen. Beter samen dan ieder afzonderlijk. Als sterk groeiende groep zelfstandige, ondernemende professionals hebben we hier iets te doen. Dat geldt voor onszelf, maar ook voor anderen die we daarin kunnen adviseren, trainen, coachen enzovoorts. Een gezonde mix van gewoon in actie komen en helpen aan verdere bewustwording van ieders rol in het geheel zullen onze leidraad daarbij zijn.

Profiel en Logo op website

Als partner van Vermooooiers krijg je een profiel op de publieke website van Vermooooiers waardoor je beter gevonden kunt worden in zoekmachines.

Het profiel kun je zelf aanpassen door in te loggen rechtsboven op de website. Je gebruikersnaam is Voornaam Achternaam. Een wachtwoord heb je al of kun je via 'wachtwoord vergeten' aanmaken.

Je kunt daarnaast op je eigen website een Partnerlogo plaatsen. Partnerlogo's vind je hier.

Specialistenvinder

De Specialistenvinder is een zoekmachine die binnen Google de Vermooooiers onder de aandacht brengt bij zoekers. Daarvoor moeten ze wel in twee klikken een programmaatje toevoegen aan Chrome of Firefox. Daarvoor moeten we meer reclame maken, maar daarvoor is weer nodig dat er meer Vermooooiers komen. Op dit moment zijn we nog met te weinig om goede zoekresultaten te kunnen presenteren. Kijk in het filmpje op deze pagina hoe die werkt. 

Communicatie-platform Workplace

Op het besloten platform Workplace kun je met iedere andere Vermooooier contact leggen. Je kunt vragen stellen aan de groep. Je kunt ideeën lanceren en meepraten over andermans inbreng. Je kunt aanbiedingen van anderen lezen en zelf aanbiedingen doen. Kortom, dit is de plek om onderling digitaal contact te maken. Niet iedereen is hier actief, dus je kunt er niet vanuit gaan dat jouw bericht door ieder gelezen of beantwoord wordt.

Sommigen hebben moeite met inloggen of met teveel mails. Inloggen doe je met je e-mailadres en je eigen wachtwoord. Als je dat eenmaal gedaan hebt, kan je computer of telefoon die gegevens onthouden. Wat handig is, is om het tabblad op je computer met de rechter muisknop vast te zetten in de browser. Dan hoef je hem nooit meer op te zoeken. Wat nóg handiger is, is de app Workplace downloaden op je smartphone en het icoontje naast je Whatsapp en Linkedin icoontje te plaatsen. Je kunt dan aan een 1-tje zien of er nieuwe berichten voor jou zijn. De app eet ongeveer 350 mb, voor sommige oudere toestellen is dat misschien wat veel. Het staat gelijk aan ongeveer 70 foto's.

Aanbiedingen van andere partners

In de enquête gaven veel mensen aan graag te willen leren van de anderen. Op Workplace plaatsten meerdere partners al aanbiedingen. Zo kun je leren van elkaar tegen aantrekkelijke prijs en andersom je groepen extra gevuld krijgen. Kijk of plaats in de groep Mooooie Aanbiedingen.

Daarnaast is er de Vermooooiersmarkt. Daar staan gratis cadeaus, die vooral voor afzonderlijke partners bestemd zijn.

Ook in de ontmoetingen treden partners op de voorgrond met hun kennis en kunde. Zo kunnen we veel van elkaar leren tegen een fractie van de kosten die normaal zijn.

VermooooiersMarkt voor partners

Netwerken werkt alleen als je komt om te geven in plaats van te halen. Daarom is er ook de VermooooiersMarkt. Dat is een plek waar ieder cadeaus aan andere partners kan geven of aan kennissen van partners. Andersom kan iedereen vragen om gratis hulp. Lees hier hoe mooi het werkt!

Vermooooiers Webpakket

Naast je eigen gezicht is je website het tweede gezicht van je bedrijf. Veel websites van zp'ers, ook van Vermooooiers, staan er wat verloren en verlaten bij. Wilbert Hepping en Wendy Weel hebben een Vermooooiers Webpakket opgesteld voor als je een nieuwe of verbeterde website wilt. Er is een gratis Doe-Het-Zelf-pakket, voor 100 euro krijg je een beetje hulp en voor een beetje meer kun je meer laten doen. Echt voordelig en voor elk wat wils. Hoe het werkt wordt uitgelegd op Workplace, klik op deze link.

Nieuwe ideeën voor onszelf

Er komen in 2019 ongetwijfeld nog extra voorzieningen voor de partners van Vermooooiers bij. Nieuwe ideeën komen ook uit de groep. Een greep van dingen die al eens genoemd zijn: Een Laboratorium op Workplace waar partners hun concept blogs, trainingen, toespraken etc. voor verbetering neer kunnen leggen; Een Vermooooiers Boekenserie, waarbinnen partners hun boek(je) kunnen onderbrengen; Aantrekken van Marketeers, die de marketingactiviteiten van de partners gaan doen, zodat je je niet meer zelf hoeft te verkopen; Een eigen broodfonds opzetten; Een eigen subsidioloog inschakelen enz. enz. enz.

Blogs en vlogs op de Vermooooierswebsite

Begin 2019 hebben we de structuur klaar waarbinnen iedereen zijn blogs of vlogs ook op de Vermooooierswebsite en de Vermooooiersstek op Linkedin kan plaatsen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: je publicatie krijgt meer aandacht, alsmede de aandacht (van Google ook) voor de Vermooooierswebsite en de Linkedinpagina.

Bijeenkomsten

De meeste mensen gaven in de enquête aan ontmoetingen belangrijk te vinden. Landelijk gaan we daarom minstens iedere twee maand een bijeenkomst ergens redelijk centraal in NL houden. In verschillende regio's zijn ook al bijeenkomsten gehouden en ook is er al een bijeenkomst geweest van de organisatieadviseurs. Er zijn daarnaast groepen bezig met het werk van Napoleon Hill en met Geweldloze communicatie.

Het leuke én het uitdagende is dat ieder ook zelf initiatief moet nemen als je ontmoetingen wilt. Het staat ieder vrij om initiatief te nemen. Sterker, zonder initiatief van leden zelf zal er weinig gebeuren. De agenda van bijeenkomsten staat in de wekelijkse mailbrief.

Verbinding en coördinatie

Vermooooiers heeft een beroepskracht en zal in 2019 meer leiding nog krijgen. Via hen vonden en vinden er al veel verbindingen plaats tussen partners, met hulpbronnen buiten Vermooooiers en in algemeen adviserende zin. Door de centrale coördinatie is het netwerk niet alleen afhankelijk van vrijwilligers waaronder veel netwerken lijden. Heb je een specifieke vraag, stel hem aan team@vermooooiers.nl !

Merken - Labels

Om samen sterker naar de markt te staan en ook de markt duidelijker te kunnen bedienen komen er labels. Tussen de vragers van diensten als overheden, bedrijven, organisaties en particulieren enerzijds en de enorme groep zp'ers anderzijds, is dit voor beide kanten prettig. De Vermooooiersacademie is de eerste, die gaat in december 2018 van start en zal daarna verder uitbouwen. Ieder die een 'leertraject' heeft, kan zich hierbij aanmelden. De voorbereidingsgroep werkt nog aan de laatste details.

Als de Vermooooiersacademie klaar is komen Vermooooiers Levensonderwijs (zie aldaar), Vermooooiers Organisatieadvies, Vermooooiers Coaching enzovoorts aan bod.

Verbinding met andere mooie organisaties

In 2019 zullen we als Vermooooiers verbinding leggen met andere organisaties die de wereld willen vermooien om zo elkaar te versterken. Vermooooiers hebben veel te bieden aan bijvoorbeeld grotere partijen die verenigd zijn in MVO Nederland. Maar ook aan de mensen van Maatschapwij en tal van andere betekenisvolle clubs kunnen we bijdragen, zolang de rolverdeling helder blijft en er sprake blijft van gunnen en delen in plaats van angst en bescherming.

Nieuwe ideeën voor de samenleving

In 2019 zullen er ongetwijfeld nog weer nieuwe bijdragen door het Vermooooierscollectief aan de samenleving bij. Nieuwe ideeën komen ook uit de groep. Op Workplace staan er al verschillende in de ID-groepen. Ook hier geldt dat het niet hoeft te gaan om gratis acties, al mag dat natuurlijk wel. Het gaat ook om betaalde opties om echt bij te dragen aan de vermooiiing. Neem je de handschoen op als je die ziet liggen?

De Ambassade

Onze ambassadeurs nodigen we (weer) uit in 2019 om ons te inspireren. Jan Bommerez staat voor het belang van samen creëren als een ecosysteem. Christian Kromme staat voor de grote kansen die de technologische vernieuwingen bieden voor zelfstandig professionals. En Jos de Blok staat voor de actie; hij pakte de handschoen op, begon daadwerkelijk tien jaar gelden zijn eigen zorginstelling, die nu de grootste en beste in Nederland (en daarbuiten) is. Otto Scharmer (van Ulab) en Frederix Leloux (Reinventing Organizations) verdienen ook een ambassadeurschap, we zullen ze komend jaar benaderen.

Ambassamooooiers van Hofweb

De mannen en vrouwen van Hofweb vermooien de wereld door biologische boodschappen van zo dichtbij mogelijk via een zo kort mogelijk traject zo goedkoop - lees eenvoudig - mogelijk bij mensen thuis te bezorgen. De producten een eerlijke prijs, de consument zo laag mogelijke kosten, de kwaliteit van bodem, lucht en voeding zo hoog mogelijk en nog lekker thuis bezorgd ook. De afstanden gaan ze verder verkleinen door steeds meer met lokale producenten samen te werken met behulp van hun uitstekende webwinkelstructuur. Vermooooiers kunnen Ambassamooooier worden én structureel 8% korting krijgen op hun mooie boodschappen. Ja, het kost even een uurtje om je erin te verdiepen, maar dan heb je ook je bijdrage aan het geheel geleverd en structureel profijt. Je leest er alles over op het platform, klik hier.

VermooooiersMarkt voor derden

Netwerken werkt alleen als je komt om te geven in plaats van te halen. Daarom is er ook de VermooooiersMarkt. Dat is een plek waar ieder cadeaus aan andere partners kan geven of aan kennissen van partners.  Lees hier hoe mooi het werkt!

Vermooooiers Levensonderwijs

Veel mensen zijn met het onderwijs begaan en vinden dat het anders moet. Weinigen hebben de moed om alleen op te staan en in actie te komen. Maar samen kunnen we dat wel. Bijvoorbeeld door ieder die kinderen iets kan leren wat nu niet in de lesstof zit, dat aan te bieden. Met Vermooooiers Levensonderwijs gaan we ons aanbod verzamelen en aan het bestaande en eventueel nieuwe onderwijs aanbieden. Heb jij de jeugd iets te vertellen? Planning: voorjaar 2019. Meer lezen? Klik hier.

 

 

 

Word Vermooooier

 


(liever niet info@, sales@, mail@ etc.)

(die je wilt laten vinden)Wil je meer weten?

Bel of mail. Eén harde garantie krijg je: groei en bloei...

 
 

 

Wat is Vermooooien?

Een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor zelfstandig professionals die hoofd, hart en handen willen verbinden, onderling en met het geheel.

Medemenselijk
Een Vermooooier is zich steeds meer bewust van de eigen belangrijke rol in het geheel van de samenleving. Daarom zien en behandelen we klanten en andere relaties in de eerste plaats als medemens. We streven naar compassie en maak geen misbruik van vergissingen, onwetendheid of andere menselijke tekortkomingen. Menselijk handelen weegt voor ons zwaarder dan strikt zakelijk, procedureel en winstmaximaliserend handelen.

Omgevingsverantwoord
Een Vermooooier is zich steeds meer bewust van het effect van het eigen patroon van wonen, voeding, lifestyle, vervoer en zakelijk handelen. We willen niet ten koste van anderen leven. Daarom werkt ieder aan een WNF ecologische voetafdruk van 1 of lager. Onze bedrijfsmatige activiteiten rekenen we daarbij mee in onze privé voetafdruk. Duurzaam handelen doen we van harte. We maximaliseren maatschappelijke, niet financiële winst.

Ondernemend
Een Vermooooier wil actie ondernemen om de wereld mooier te maken en betekenisvolle impact te leveren, zowel betaald als onbetaald, zowel door eigen actie als door het aanmoedigen van anderen. Daarom nemen we risico’s op de arbeidsmarkt door ondernemerschap binnen een eigen bedrijf, andermans bedrijf of voor een maatschappelijk doel. Er is nog veel te vermooien in de wereld, dus we hebben echt iets te doen.

Oprecht
Een Vermooooier wil integer zaken doen met klanten, leveranciers, concurrenten, samenwerkingspartners en andere relaties. We houden empatisch rekening met hun belangen, ook als het gaat om eisen die we aan leveranciers stellen en prijzen die we hen betalen. We kiezen niet voor de laagste prijs als dat een te hoge prijs betekent voor mens en natuur. We voelen ons in relatie met het geheel.

Overtreffend in kwaliteit
Een Vermooooier wil van harte hoge kwaliteit leveren en liefst de verwachting van de klant overtreffen. We vragen onze klanten of ze enthousiast zijn over onze leveringen en zullen onverhoopte ontevredenheid consciëntieus trachten om te buigen. Zo werken we met onze kwaliteit aan een mooier leven voor onze klanten en via hen voor hún relaties en het geheel.

Innervatief
Een Vermooooier heeft voelsprieten voor innovatie en is van binnenuit gericht op vernieuwing van processen waardoor het leven mooier wordt. Vernieuwing is een noodzaak voor vermooiing van de wereld. We blijven op de hoogte van nieuwe technologieën op ieder werkterrein. We gebruiken onze netwerken om samen aan nieuwe ideeën te werken en zo stenen bij te dragen aan het geheel.
Terug

 

 

support@vermooooiers.nl

(085) 06 07 08 9