Kunstenaar - Kunstuitlener
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Kunst
DoroArt

DOROTA ROSZKOWSKA – DOROART

Mijn kleurrijke schilderijen variëren van figuratief tot abstract, soms symbolisch. De bronnen van de inspiratie voor schilderijen zijn o.a. mensen, wel of niet met een mystieke laag, momenten uit het leven, vrouwelijkheid, poëzie, natuur. Het verandert en ontwikkelt zich voortdurend. Meestal schilder ik series over een bepaald thema. Technieken en materialen waarmee ik werk zijn voornamelijk acryl, mixed media maar ook olieverf… eerder heb ik schilderijen en lichtobjecten op en van zijde gemaakt. Graag werk ik ook met bladgoud (slagmetaal). Wat is schilderen voor mij? Elk nieuw schilderij is steeds een nieuwe uitdaging. In durven en kunnen, in grenzen verleggen en loslaten, mijn waarnemingen delen met de toeschouwer, het delen van kostbare momenten die me rakken, de kijker prikkelen, laten ontdekken en genieten. Naast autonoom werk maak ik schilderijen in opdracht. Heeft u behoefte om uw interieur een sprekende kleur- en sfeeraccent te geven?  Met mijn passie en liefde voor kleuren, kijk ik naar uw ruimte en denk ik graag met u mee.
 

"Verandering van kunst motiveert en geeft energie."

DOROART KUNSTUITLEEN

Naast de mogelijkheid om schilderijen te kopen, heeft u via doroART Kunstuitleen de mogelijkheid om schilderijen te huren of hurend/sparen. Bij de huur-/spaarconstructie spaart u binnen gemiddeld 4 jaar een schilderij. Bij beide opties kunt u uw schilderij wisselen om de 6 of 12 maanden. Verlenging met één jaar is mogelijk mits het werk niet gereserveerd is.

DoroART Kunstuitleen is ontstaan om te beantwoorden aan de behoefte van de klant om schilderijen voor een bedrijf te kunnen huren in plaats van kopen. Verder past zo’n creatieve constructie bij de actuele economie: een schilderij hoeft geen eigendom te worden om er – dankzij de toegankelijke prijzen – van te kunnen genieten en ermee te variëren door ieder jaar een ander schilderij te kiezen. Het is een perfecte manier om een positieve, sfeervolle verandering van energie in een woonkamer en kantoor te scheppen.

Uit ervaring is duidelijk dat velen bij het jaarlijkse wisselen van werk hun smaak, liefde en gevoel voor kunst ontwikkelen. Zo durven ze meer kleur in hun ruimte toe te laten. Bij sommigen ontstaat het gevoel van verbinding met de kunstwerk. Ze zien en waarderen het feit dat kunst ‘iets’ doet met hun en hun ruimte... ze worden er blij van.

Kunstuitleen voorkomt dat u met een schilderijen 'vastzit' als u uw interieur verandert, of als uw smaak of kleurvoorkeur wisselt.

De collectie van DoroART bestaat uitsluitend uit mijn eigen schilderijen. Vraag naar de voorwaarden.

Het kunstwerk in uw huis of kantoor passen? Ervaar mijn persoonlijke en betrokken advies en een passend voorstel.

 
 
 

"Kunst geeft huis en kantoor een ziel."

 
 

SCHILDERIJEN IN OPDRACHT – PERSOONLIJKE SCHILDERIJ

Wilt u een schilderij dat helemáál bij u past?

U kunt gerust een opdracht verstrekken voor een persoonlijk schilderij! Bij kunstwerken op maat, dus in opdracht, verwerk ik uw wensen en uw persoonlijke verhaal. Dan houd ik rekening met het interieur, de ruimte, licht en kleuren waar het werk komt te hangen.

Na een eerste brainstormsessie of overleg én een commitment, maak ik een serie schetsen. Maakt u een keuze uit de diverse schetsen. Aan de hand van deze keuze werk ik de schets uit tot een groot doek. En dat komt bij u te hangen!

 

"Verandering van de kunst werkt verfrissend en vernieuwend."

LIVESCHILDEREN Liveschilderen tijdens ArnhemProeft! 2018 Het schilderij is 10,5 meter lang geworden en 1,7 meter hoog.
 
 

Kunst inspireert, verbindt en verrijkt de sfeer.

 
WORKSHOPS & TEAMBUILDING

Breng het doel, de visie en de missie van uw bedrijf in beeld

Schilder je eigen levensboom

Leef je droom

Je krachtsymbool

Vierkante meter geluk

Maak je eigen geluksvogel

Het zijn allemaal thema’s van de schilderworkshops en teambuildingsessies die ik organiseer. Bedoelt als teambuilding voor uw personeel, als personeelsuitje, om een jubileum te vieren of de koers van uw bedrijf te bepalen en ‘kleur’ te geven. Met familie of vrienden, als bijzondere verjaardag, familiedag of individueel.

De bijeenkomsten hebben plaats in mijn atelier aan de Van Olnebarneveldtstraat in Arnhem of in een door u gekozen locatie.

AKOESTISCHE SCHILDERIJEN

Gemaakt voor kantoorruimtes en woonhuizen waar teveel galm is, en waar een kunstwerk dan zowel de galm wegneemt als sfeer en kleur brengt. Ik maak ze met bladgoud/slag metaal en mixed media. Akoestische schilderijen zijn geschilderd op geluidsdoorlatend materiaal, met daarachter een geluidsdempende plaat.

Het zijn autonome werken, maar in overleg kunnen ze passend voor in de ruimte, in grote formaten uitgevoerd worden.

Het benodigde schilderijoppervlak voor een effectief resultaat is afhankelijk van de groote van de ruimte.

Voor de akoestische schilderijen werk ik samen met bedrijven gespecialiseerd in de akoestiek problematiek.

 
Mijn man is een echte muziekliefhebber. Elektrostaten pronken in de huiskamer en luisteravonden zijn een ultiem genot voor hem en zijn oren. Helaas merkte ik na onze verhuizing naar een nieuwbouwwoning in Lent dat mijn man niet echt meer interesse heeft in zijn muziekinstallatie en luistermomenten. Na wat onderzoek bleek de akoestiek het probleem te zijn . Het klinkt niet mooi in deze betonnen doos. Op zoek naar een oplossing kwam ok op Facebook de akoestische schilderijen van Doroart tegen. Na een telefoontje kwam Dorota op bezoek met haar schilderijen. Mijn man was sceptisch. Maar na een rondje geklap in de ruimte en het plaatsen van 2 schilderijen was hij wonderbaarlijk verrast door het effect. Ook kwam ik erachter dat ik me bleek te ergeren aan de weerkaatsende stemmen aan de eettafel. Deze ketsen op de harde materialen van de keuken en de harde muur. Daar hebben we ook een schilderij gehangen en de holle klanken zijn verruild voor warme klanken. Het voelde letterlijk warmer aan in huis. We zijn erg blij met de kunstzinnige akoestische oplossing van Doroart .