Zweden-specialist - Interimmanager - Bedrijfsadviseur
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Zweden - MBO-management - Bedrijfsvoering
Insito - Van Tolie Management

Een droom?

Zweden, land van eeuwig zingende bossen, adembenemende stilte en heel veel ruimte. Zou het niet fantastisch zijn om in dit prachtige land een vakantiehuis te bezitten? 
's Ochtends op je eigen veranda van je prachtige houten huis de zon over de boomtoppen zien schijnen, een eekhoorn of zelfs een eland in het bos achter je huis zien lopen?

Een tweede huis in dit prachtige land: het hoeft niet bij een droom te blijven. In ZWEDEN zijn de prijzen van huizen nog aanvaardbaar. Buiten de grote steden en met name in toeristisch interessante gebieden als Dalarna, Kopparbergs Län, Småland en Skåne betaalt u slechts een fractie van de bedragen die we in ons eigen land gewend zijn.


Of misschien hebt u al jaren overwogen voor uzelf te beginnen? Een camping, een hotel, een boerenbedrijf, een bouwbedrijf? Hoewel het net als in Nederland hard werken is als ondernemer, zijn de mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen in Zweden gunstiger dan in Nederland. Op deze site vindt u ook aanbiedingen op dit terrein.

 


Toch vervroegd pensioen?

De aanschaf van een tweede woning is een investering voor uw toekomst, juist in Zweden. De huizenprijzen liggen beduidend lager dan in Nederland en ook vergeleken met de aanschaf van een vakantiehuis in Frankrijk, Spanje of Italië steekt Zweden gunstig af.


Maar het grootste rendement van deze investering vindt u wellicht in iets dat misschien minder voor de hand ligt: uw pensioen! Werkt u door tot uw 67e? Of gaat u een flink aantal jaren eerder met pensioen door uw huis in Nederland te verkopen om lekker te gaan rentenieren in uw afbetaalde huisje in de eeuwig zingende bossen van Zweden? Misschien een aantrekkelijke gedachte?

 


Dus: op zoek!

Goed, maar dan. Hoe vind je een huis in een land dat je niet kent, waar men ook nog eens een taal spreekt die je niet beheerst? 
Precies dit probleem ondervonden wij jaren geleden toen wij zelf de stap waagden om op zoek te gaan naar een huis in Zweden. Met onze ervaringen en onze connecties helpen wij u graag op weg.

Op deze website vindt u huizen en bedrijfsobjecten uit verschillende regio's in Zweden. Wanneer u doorklikt naar ons woningaanbod, vindt u een groot aantal villa's of stugor, waarvan wij er diverse zelf bezichtigd hebben of met de betreffende makelaar over gesproken hebben. Wij kennen in een aantal gevallen dus het huis, maar op zijn minst de omgeving en de makelaar. Maar wellicht nog belangrijker voor u: wij kennen het land, de wegen, de gebruiken, de cultuur, de geschreven en (vooral) ongeschreven regels, de mogelijkheden en onmogelijkheden.

 


Hoe werken wij?


Insito Real Estate heeft op haar website een basisaanbod van ongeveer 100 huizen, bedrijven en grondstukken staan. Deze advertenties zijn geplaatst namens Zweedse makelaars of particuliere adverteerders. Een deel van de geadverteerde objecten hebben wij zelf bezichtigd en zij staan in ieder geval in regio’s die wij goed kennen. Wanneer u op onze website een huis of ander onroerend goed ziet dat u interessant vindt, neemt u per mail of telefonisch contact met ons op om uw vragen te stellen. Een deel van uw vragen kunnen wij zelf beantwoorden, maar soms moeten wij even contact leggen met de Zweedse makelaar of de adverteerder. Mocht u zodanig geïnteresseerd zijn dat u een bezoek aan het betreffende object wilt brengen, dan kunnen wij voor u de afspraak regelen en u ondersteunen bij alles wat er daarna op uw pad komt. U kunt dan denken aan informatieverzameling rondom het onroerend goed, gemeentelijke bepalingen, nutsvoorzieningen, technisch onderzoek en natuurlijk ook steun bij de onderhandelingen met de verkopende partij. Wanneer het tot een transactie komt, vertalen wij voor u de koopovereenkomst en de koopakte en wij kunnen u ook in de periode daarna ondersteunen als u bezitter van het onroerend goed bent. U zult merken dat u vaak post krijgt en nog diverse beslissingen moet nemen. Dan kan de ondersteuning van een deskundige erg prettig zijn. Voor deze ondersteuning spreken wij een Dienstverleningspakket met u af. Afhankelijk van de gewenste ondersteuning kunt u kiezen voor een Basispakket of een van de uitgebreidere pakketten. Een Basispakket kost u € 300,- (exclusief Btw), de uitgebreidere pakketten hebben een navenant hogere prijs. Neemt u gerust contact met ons op voor nadere informatie over deze Dienstverleningspakketten. Lees ook de informatie op de pagina Aankoopbegeleiding.

 

Waarom Insito Real Estate?

Waarom gaan Zweedse makelaars in zee met Insito Real Estate, waarom adverteren zij op de website van Insito Real Estate? Waarom zou U betalen voor diensten van Insito Real Estate?
Zweden mag zich in een flinke belangstelling uit Nederland verheugen en dat maakt het voor Zweedse makelaars interessant om samen te werken met een Nederlands bedrijf dat mogelijke klanten attendeert op hun objecten. Omdat wij de Zweedse taal beheersen, vergemakkelijkt dit bovendien de communicatie tussen Zweedse makelaar en Nederlandse klant.
Daarnaast is er een praktische reden: veel Nederlandse klanten hebben 's avonds en in het weekend tijd om zich met de huizenmarkt bezig te houden. Insito Real Estate is ook buiten kantooruren - zowel 's avonds als op zaterdag - gewoon voor u bereikbaar. Onze dienstverlening vormt zo een welkome aanvulling op de kantoortijden van de makelaars in Zweden. 
Bovendien ervaren veel Nederlanders die op zoek zijn naar een huis in Zweden dat de communicatie met Zweedse makelaars niet alleen door de taalbarrière bemoeilijkt wordt: niet alle Zweedse makelaars zijn even alert in het beantwoorden van e-mail of het nakomen van afspraken. In dat geval is het prettig wanneer u terug kunt vallen op een volhardende bemiddelaar als Insito Real Estate. En tot slot nog een eenvoudig voordeel: de kosten van internationaal telefoonverkeer kunnen aanzienlijk worden beperkt, zowel voor u als voor de Zweedse makelaars. 
Kortom, een aantal voordelen voor zowel de makelaars in Zweden als voor u als klant.

 

 


Zoekopdracht en Mailservice


Staat uw droomhuis, uw camping of uw bedrijfspand niet op deze site? U kunt ons een zoekopdracht geven. Meld ons uw wensen en eisen en wij selecteren voor u een aantal objecten in de door u aangegeven regio. Wij leggen onze selectie aan u voor en nemen vervolgens contact op met de makelaars van de door u aangewezen huizen. Met de aldus verkregen informatie kunt u bepalen of de objecten een persoonlijke bezichtiging waard zijn.


Desgewenst besteedt u de bezichtiging in eerste instantie aan ons uit. Dat lijkt misschien vreemd, maar wanneer u bedenkt dat een trip naar Zweden buiten uw normale vakantie u aan reis- en verblijskosten - en niet te vergeten: reistijd - nogal wat kost, is dit wellicht een interessante optie. 
Wij maken voor u ter plekke een foto-impressie of een video-presentatie, ook van de omgeving. Na afloop brengen wij verslag aan u uit. U krijgt onze digitale foto's met details van vitale delen van de woning en u krijgt een kopie van ons eigen inspectieformulier.


Op grond van onze rapportage kunt u bepalen of de betreffende woning de investering van een persoonlijk bezoek waard is. Weliswaar zijn aan deze zoekopdracht kosten verbonden, maar deze zijn beduidend lager dan de kosten van uw eigen reis. Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op voor de details van deze service.

 

 

 
En denkt u in ieder geval eens aan onze MAILSERVICE. Wanneer u zich aanmeldt voor deze service, krijgt u wekelijks een e-mail met daarin alle nieuwe objecten die die week zijn binnengekomen. De mailservice is kostenloos, verplicht u verder tot niets en is eenvoudig weer af te zeggen.

Overige diensten

Tevens kunnen wij assisteren bij het vertalen van het koopcontract, de contacten met belastingdienst, energiebedrijven, woningverzekeraar en dergelijke. Ook wanneer u de woning eenmaal heeft gekocht, zult u misschien tegen zaken aanlopen waarover u graag advies zou inwinnen. Wij zijn u daarbij graag van dienst. 

Het is mogelijk dat u op onze website geen huis kunt vinden dat aan uw wensen voldoet en vervolgens terecht komt bij een huis van een andere geheel Zweedse makelaar. Ook in dat geval kunnen wij u wellicht van dienst zijn als Aankoopmakelaar met een of meer van de volgende diensten:

 

  • advisering betreffende de gevonden objecten
  • afspraken voor bezichtiging regelen met de Zweedse makelaars
  • inspectierapport laten maken
  • filmimpressie voor u maken wanneer u zelf nog niet naar Zweden kunt
  • koopcontract vertalen
  • contacten met bank en verzekeraars

    Kijkt u voor de mogelijkheden eens op de pagina Aankoopmakelaar.

 
+31 6 51816009
7908 EE