Wijn- en smaakspecialistGenieten met smaak
Deze gebruikersaccountn status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen informatie togevoegd op zijn profiel.

Wijn
Retailwijn

Ondersteuning aan de wijnafdeling van supermarkten

Wijn is een groeimarkt!

Consumenten kopen steeds betere wijnen. Het aanbod was nog nooit zo goed en zo groot. Keuze genoeg voor de consument. Weet wie jouw wijnklanten zijn en wat ze willen!

Nieuwsgierigheid

Klanten hebben simpelweg steeds meer interesse in wijn. Nieuwsgierige wijnvragen van klanten blijven vaak onbeantwoord. De kennis om over wijn en smaak te communiceren ontbreekt nog vaak.

Kansen

Daar liggen dus kansen voor de ondernemer en organisaties. Kansen om je te onderscheiden van de concurrent! Kansen om van reguliere klanten echte wijnfans te maken! Kansen om van jouw winkel een lokale wijnspecialist te maken!

Ondersteuning aan wijnimporteurs

Inkoop

Het sourcen van jouw wijnassortiment vraagt om een sterk netwerk en de vaardigheid om alle kwaliteiten te kunnen vinden en proeven! Kwaliteiten en inkoopvolumes moeten gegarandeerd kunnen worden.

Commercie en Marketing

Sales en marketing maken gebruik van relevante informatie en inspirerende storytelling. Maar wat is relevant voor de klant, voor de consument? Hoe inspireer jij jouw klanten met goed onderbouwde informatie en storytelling?

Opleidingen

Kennis betekent kwaliteit en motiveert medewerkers. Wijn- en smaakkennis met een internationaal erkend diploma. Snel op het juiste kennisniveau met de juiste begeleiding.

 

Paul Bredewout, Albert Heijn Apeldoorn:

Veel consumenten zijn wijnliefhebbers. Ze vinden wijn lekker, maar geven ook aan er zelf weinig van te weten. Voor het schap vallen ze vaak terug op dezelfde wijnen. Ik zie de proefcursus als een mooie manier om klanten wijn te laten beleven. Veel klanten nemen altijd dezelfde wijn, het is juist leuk om ook andere smaken te leren kennen in wijn. De proefcursus maakt de wijnavonturier in je los.”

Jeroen Nagelmaeker, Jumbo Zwolle

"Wijn is een belangrijke categrorie voor mijn supermarkt. In het najaar van 2018 zijn we weer gestart met wijnproeverijen voor klanten. In de samenwerking met Retailwijn hebben we het concept verbeterd en uitgebreid met proefcursussen voor klanten. Enkele keren per jaar kunnen klanten zichzelf aanmelden voor een intensieve avond wijnproeven. Klanten vinden het fantastisch om de verschillenden smaken van wijn zelf te ontdekken. Leerzaam en leuk voor de klanten om mee te maken."

"Top avond achter de rug! Wijn en Spijs Workshop gegeven door Emilio Saez van Eerd Wijnadvies aan klanten. Super leuk en informatief. 

Eric van Duuren, Spar Heelsum

"Een wijnproeverij voor een groep klanten is een van de mooiste manieren om met klanten bezig te zijn. Aan een grote keukentafel in de winkel leren de deelnemers uit de buurt smaken in wijn te ontdekken. Wijn kiezen terwijl je weinig van wijn weet, kan lastig zijn. Dan is het toch fantastisch dat wij als Spar dit kunnen oplossen. Emilio Saez van Eerd biedt ons de mogelijkheid de kennis in huis te halen en te delen met onze klanten. Lekker laagdrempelig, maar tegelijkertijd ook leerzaam en praktisch Dit is wat bij mijn Spar in Heelsum past en mijn klanten waarderen dit enorm. Dit succes zal in 2019 zeker herhaald worden."

Over mezelf

Wijn loopt als een rode draad door mijn leven. Als zoon van een Nederlandse moeder uit een retailgeslacht, en een Spaanse vader uit La Mancha, het grootste wijngebied ter wereld, zitten retail en wijn in mijn bloed.

Op mijn 16e leerde ik wijn bewust te waarderen. Mijn moeder had net haar studie vinologie afgerond, en was destijds wijninkoopster voor Van Eerd Groothandel, de voorloper van Jumbo. De monsterflessen die ze van leveranciers kreeg, nam ze mee naar huis en werden vakkundig in een aluminiumfolie gewikkeld. Zonder eerst drie wijnen blind geproefd te hebben, kwam er geen eten op tafel. Het werd in de loop van de tijd een spel dat ik steeds beter leerde begrijpen. Nu waren het meestal supermarktwijnen, en dat was in 1985 niet altijd een pretje ;-). Maar ik ben haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor al die in aluminiumfolie verpakte flessen die ik als voorafje moest proeven,

Bescheiden horeca-ervaring

In 1990 had ik de perfecte studentenbijbaan, en leerde ik wat blurring was in het eerste proeflokaal van Rotterdam door wijnproeverijen en eenvoudige wijnspijscombinaties te koppelen aan storytelling.

De wijnverkoper  

Voor mijn eerste baan als salesmanager voor Osborne bezocht ik 3 jaar de horeca en wijnspeciaalzaken, kofferbak vol en gaan! Ik kwam over de vloer bij topchefs, met niche-producten als ibericoham, olijfolie en sherryazijn.

Retailervaring

Tijdens mijn studie bedrijfskunde liep ik 6 maanden mee bij de Konmar. Daar zag ik in 1998 hoe category management in de praktijk werd gebracht. Ondanks mijn interesse in retail, was ik vastbesloten Nederland te verlaten voor een leven in Spanje Als manager bij Randstad Uitzendbureau in Girona (Catalonië), hield ik het twee jaar vol in de kleur- en geurloze wereld van arbeidsbemiddeling.

Zelfstandig ondernemer in Spanje

Geïnspireerd op het groeiende wijntoerisme, opende ik in 2002 een eigen wijnschool. in Alicante. Dat verdiende in het begin te weinig en dus blogde ik vanaf 2003 steeds meer over mijn voorleifde voor Spaanse wijn. Locale wijnproducenten en Nederlandse importeurs vroegen me te bemiddelen, en voordat ik het wist was ik een fulltime wijnagent en reisde van wijnbeurs naar wijnbeurs. In die tijd bedacht ik nieuwe wijnconcepten en blendde de wijnen voor retailers over de hele wereld. De economische crisis in 2008 was voor ons gezin een reden om vroeger dan gepland terug te gaan naar Nederland. Ik droeg mijn bedrijf over aan mijn toenmalige zakenpartner en startte in Nederland met een nieuw wijnavontuur.

Category Manager Wijn bij Jumbo

In 2009 startte ik op wijnafdeling van Jumbo, 5 maanden voordat Super de boer werd overgenomen. Als category manager wijn en gedistilleerd leerde ik alle facetten van foodretail in korte tijd kennen, van inkoop, kwaliteit, formuleontwikkeling, ombouwtrajecten, integratie van assortimenten, en marketing, tot proeverijen, wijnPR en social media/online-initiatieven. In die tijd groeide Jumbo niet alleen van 120 naar 600 winkels, maar ik zag met name dat steeds meer winkels niet het maximale uit hun wijnafdeling haalden. Individuele ondernemers gingen steeds vaker extra wijnactiviteiten op de voer voor medewerkers en klanten, Maar wat precies en hoe? Een gat in de markt!

Wijnworkshops

In mijn laatste jaar bij Jumbo startte ik daarom met wijn en smaakworkshops voor de medewerkers in de winkels. In minder dan een jaar leidden we meer dan 1000 medewerkers opgeleid uit 200 verschillende Jumbowinkels. De wijnworkshop raakte blijkbaar een zeer gevoelige snaar bij zowel ondernemer als filiaal managers.

RetailWijn

Al mijn ervaringen stop ik in Retailwijn. Ik ga 100% voor retailondernemers die net als ik erin geloven dat het tijd wordt om het wijnschap in te ruilen voor wijnLEIDERschap. Door juist in de supermarkt vanuit de smaakvoorkeur van de klant te gaan denken, kun je kennis en beleving en dus waarde toevoegen.

Interim/opdrachten

Diverse partijen in de gehele keten van wijnplant tot wijnklant maken gelukkig dankbaar gebruik van mijn internationale netwerk en kennis over wijn, smaak, retail, marketing en sales, die ik in de afgelopen 30 jaar heb opgebouwd. Meestal zie je niet waar alle activiteiten die je in de leven doet precies toe leiden. Maar als ik terugkijk, ben ik blij met iedere stap die ik tot nu toe heb gezet. En ik word nog blijer van de manier waarop ik mijn klanten ermee verder kan helpen. Of dat nu consumenten, winkels, importeurs of producenten zijn!

-Emilio