Mindset coachI transform limiting beliefs into supporting ones
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Leiderschap - Trauma - PTSS - Stoppen met roken
Drempelcoach

Wat betekent persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap betekent in mijn ogen dat je de leiding neemt over je eigen leven. Dat klinkt simpeler dan gedaan. Als klein kind wordt je niet opgevoed om je eigen kwaliteiten te uiten en eerlijk te zijn, maar om sociaal acceptabel gedrag te vertonen. Met andere woorden, je leert om jezelf continu aan te passen aan de omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende gezegden:

“Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”

“Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”

“Je moet je hoofd niet boven het maaiveld uitsteken”

“Hoge bomen vangen veel wind”

“Doe eens normaal”

Kort samengevat: gaarne opgaan in de massa. In de basis is dat te begrijpen, omdat de mens een sociaal dier is die anderen om zich nodig heeft. Probleem is echter dat als jij jezelf teveel aanpast, je het contact kunt verliezen met je eigen kwaliteiten. Wanneer jij weer de toegang tot en controle over je eigen kwaliteiten krijgt, kan je met recht spreken over persoonlijk leiderschap.

De “bijdrage” van school

Het hele schoolsysteem is erop ingericht om je gemiddeld te maken. Wanneer je slecht scoorde op een bepaald gebied, kreeg je bijles om je op gemiddeld niveau te krijgen. Wanneer je heel goed was, werd er (tot voor kort) verder geen aandacht aan besteed met de gedachte “die komt er wel!“. Ik heb daar persoonlijk twee problemen mee:

  1. De focus ligt op je zwakheden en niet op je kwaliteiten.Je krijgt bevestigd waar je slecht in bent. Als je pech hebt, krijg je ook nog eens een ongeduldige begeleider die echt niet begrijpt waarom jij daar zo’n moeite mee hebt.
  2. Het is onmogelijk om op “het gemiddelde” te komen. Het gemiddelde is namelijk precies wat het zegt, een gemiddelde waarde. Dat betekent dat de helft er boven zit en de helft eronder. Je krijgt de slechtsten alleen op het gemiddelde als ze net zo goed zijn als de besten.

School werkt dus feitelijk ook niet echt mee om jou volledig in je kracht te zetten.

 

Kies bewust voor Drempelcoach

 

Door mijn 20 jaar ervaring in het zakenleven op diverse posities, kan ik me goed inleven in diverse rollen en weet ik wat er speelt op alle lagen van een organisatie.

 

Ik werk niet volgens bepaalde scripts. Elk traject is maatwerk en per persoon bekijk ik wat de beste techniek en structuur is om het probleem aan te pakken.

 

Ik ben hoogopgeleid en heb een technische achtergrond, waardoor ik heel makkelijk in oplossingen kan denken en verbanden leg.

 

Doordat ik rechtstreeks met je onbewuste kan werken, zullen veranderingen vele malen sneller plaatsvinden dan andere coachingstrajecten.

 

Ik plan ruim in dus je hoeft niet te wachten.

 

Ik wil dat mijn werk voor mij spreekt. Daarom krijgt ook elke cliënt de aandacht en toewijding die hij of zij verdient en werk ik veelal met doorverwijzingen van andere tevreden cliënten of specialisten.

Ik vond je professioneel overkomen en oprecht geïnteresseerd.

Jessica

Cliënt

Ik vond je een aangename man. Prettig in de omgang.

Rijkjan

Cliënt