Hormoonbalans- en leefstijlcoachMoeiteloos werken en geïnspireerd werken
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Hormoonbalans - Vernieuwend coachen - Zacht werken
Lente in je leven

Hormoonbalans-, leefstijlcoaching en training voor moeiteloos leven en werken

Je bent zelfbewust, krachtig en ambitieus. Je hebt een diep verlangen om voluit, energiek en moeiteloos te leven. Iedere dag opnieuw ben je bezig met je eigen ontwikkeling en die van anderen, daar ligt je passie.

Toch voel je een knagend gevoel, er klopt iets niet.

 • Je loopt tegen een muur
 • Je enthousiasme slaat steeds sneller om in irritatie
 • De gedachtenstroom in je hoofd gaat dag en nacht door
 • Dagelijks vage klachten die inmiddels gewoon zijn geworden
 • Je voelt je gejaagd en hebt pijnlijke schouders en nek
Het maakt je onrustig. Want je hebt toch alles en moet toch blij zijn met wat je hebt? Teleurstelling in jezelf en je lijf, twijfels, vragen en onzekerheid belemmeren je nu te leven zoals jij dat wil.  Je weet dat het hoog tijd is dat je aandacht gaat besteden aan je gezondheid, maar hoe?  Je hebt al van alles geprobeerd, maar valt steeds weer terug in oude patronen en gewoontes.

Je verlangt naar jezelf, naar energie, een gezond lijf, een rustig hoofd.

Eigen mogelijkheden vergroten en moeiteloos leven

Kom weer in contact met jezelf, herstel zelf je energie en gezondheid op een natuurlijke manier. Met mijn energie stem ik af op wie jij werkelijk bent, voorbij het probleem. Je vindt jouw eigen antwoorden en vertrouwt je intuïtie en lichaam weer.

Je weet weer wie je bent en ervaart rust, ontspanning, en energie.

Verkennend gesprek

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen, neem dat contact op voor een gratis verkennend gesprek. We staan samen stil bij jouw situatie om te kijken wat jij nodig hebt om weer krachtig, energiek en voluit te leven en werken.

Je gevoel volgt je gedrag

Ga in gedachten eens mee..

 • Je staat in de ochtend energiek op
 • Je werkplek of leefomgeving haalt het beste in je naar boven
 • Je voelt je verbonden met de mensen om je heen. Je gezin, familie, vrienden en collega’s
 • Je maakt je geen zorgen over wat anderen over je denken of van je vinden. Je bent volledig jezelf
 • Je voelt de vrijheid en ruimte om te experimenteren, te groeien
 • Je weet wat je wilt, kent je grenzen en durft dit zonder schuldgevoel uit te spreken

Een onmogelijke droom? Nee hoor! Je hebt dit vast en zeker al eens meegemaakt, maar door de hectiek van de dag ben je het contact met je droom en je eigenheid vergeten.

Iedere dag sta je weer voor de uitdaging: ga je voor wat goed is voor jou, wat jij wilt of laat je je verleiden tot het ‘zo hoort het’ of ‘doe maar normaal’ gedrag.

Tot nu toe lukte het je om met je vertrouwde strategieën weer grip te krijgen, maar het gevoel van onvrede, moeheid, uit balans voelen, onvoldaan zijn steekt steeds vaker de kop op. Je voelt je steeds vaker onrustig. Er moet toch meer mogelijk zijn?

Vernieuwend

Iedereen heeft vanaf zijn geboorte een scala aan eigenheid en talenten meegekregen. Als kind kon je eindeloos fantaseren en dromen, was er alle ruimte voor creativiteit. En terwijl je opgroeide kreeg je daar een rugzak aan kennis, vaardigheden en normen en waarden bij.

Je hebt van kinds af aan geleerd om goed je best te doen op school, hard te werken en je aan te passen, dan zou het goedkomen met je carrière en je levensgeluk.

En juist daar wringt de schoen.

Door deze manier van leven en werken is er een sluier gekomen over je eigenheid en je talenten. Je intuïtie, dromen en creativiteit verdwijnen steeds verder naar de achtergrond en je leeft als het ware op een automatische piloot. En dat knelt nu.

Je bent onrustig, druk in je hoofd en je hebt (vage) lichamelijke klachten. Piekergedachten, please-gedrag, medicijnen slikken en nog harder werken helpen je niet verder. Er is een crisis ontstaan.

Crisis heeft een vervelende- en ook een positieve kant en kan zich of verschillende manieren uiten:

 • Loopbaanvragen
 • Relatieproblemen
 • Stressklachten
 • futloos
 • Burn-out of bore-out
 • Ziekte
 • Lichamelijke klachten

Tijdens een Vernieuwend coachen traject ontdoe je jezelf van de sluiers. Je keert terug naar je eigen kern. Stap voor stap leer je jezelf opnieuw open te stellen, ga je weer bewust luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Leer je weer vertrouwen op je intuitie. Het mooie hierbij is dat de antwoorden in jezelf zitten. Alles is er al!

Van stress naar succes door Zacht Werken

Je kent je talenten, wil je werk met plezier doen. Om het maximale uit je jezelf en je werk te halen volg je ook graag cursussen, trainingen en opleidingen.

En toch heb je het gevoel dat het anders kan, dat het anders moet. Want alles kost je moeite. Het is lang geleden dat je je de hele dag energiek voelde.

Je dagen lijken een aaneenschakeling van moeten en haast.

 • Nog even je telefoon checken of er nieuwe mail, whats-appjes, of Facebook berichten zijn.
 • Na het eten toch nog snel even wat werkmail wegwerken, het sporten schuif je wel door naar volgende week.
 • Zo geen zin in die afspraak met je vriendin, liever bleef je lekker thuis op de bank met een glas wijn en je favoriete serie. Even lekker ontspannen.
 • Op je vrije dag toch die notitie maar uitwerken, want op je werkplek kom je er niet aan toe.
 • Er wordt tegen je gepraat en je humt wat terug. Maar wat wordt er eigenlijk gezegd? Je bent met je gedachten heel ergens anders.
 • Je sportvereniging doet een beroep op je. Je voelt je verplicht om toch iets te doen, maar waar haal je de tijd vandaan?

Herken je je hierin?

Jongleren, multitasken en ballen hooghouden; iedere dag weer steek je er veel energie in, maar het lijkt wel of er steeds minder uit je handen komt. Je voelt je steeds vaker opgejaagd. Daarom doe je er nog maar een schepje bovenop, plakt weer die glimlach op je gezicht en werkt nog harder.

Speel niet langer verstoppertje met jezelf!

Het kan anders! De mooiste dingen bereik je namelijk niet met hard werken, maar met zacht werken.

Uit eigen ervaring weet ik wat het is om altijd maar druk, druk, druk te zijn. Ik was ook jarenlang die harde werker, die zoveel wilde, zoveel moest en daarbij mezelf vergat. Het koste me bijna mijn gezondheid en nog gaf ik niet op. Dat het anders moest had ik wel door, maar hé, hulp vragen? Nee dat is niks voor mij. Dat veranderde toen ik kennis maakte met Ellen de Lange-Ros en haar onlineprogramma Zacht Werken®.

Ik ontdekte dat ik kon blijven jongleren, maar dan wel op een relaxte manier. Sterker nog, ik jongleer met meer ballen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden en ik heb nog altijd rust, energie en tijd.
En ik voel me er erg gelukkig mee dat ik als Zacht werken coach jou ook kan leren hoe je met zachter werken gezonder en meer ontspannen kunt leven en werken.

Wat is Zacht Werken®?

Zacht werken is werken zonder werkdruk of stress, waarbij jouw talenten maximaal uit de verf komen waardoor je meer resultaat bereikt in je werk.

Niet door minder uren te gaan werken, of minder te doen. Niet langer door het leidend laten zijn van to-do lijstjes die bepalen welke activiteiten je gaat oppakken.
Wel door je energie een grote rol te geven. Daardoor ga je dingen anders te doen, slimmer, met meer aandacht waardoor je alle tijd krijgt om dat te doen wat jij belangrijk vindt.

Zacht werken klinkt heerlijk en eenvoudig. Maar dat is het niet, anders deden we het immers allang.

Wat leer je in het programma?

In 9 online modules leer je wat jou in de weg zit om NU voluit te leven en ontspannen te werken.

Aan de hand van video’s, coaching, theorie en praktische oefeningen, leer je stap voor stap hoe je slimmer, met meer aandacht alle tijd krijgt om dat te doen en bereiken wat jij belangrijk vindt.
Vaardigheden waar jij een heel leven lang plezier van hebt. In je werk en privéleven.

 • Je leert ‘tijd maken’ ook (of juist) op die drukke werkdag wanneer je continue tijd te kort lijkt te hebben
 • Je weet wat stress met jouw lichaam en mind doet en leert een scala aan oefeningen die jou helpen om te schakelen van stress naar ontspanning
 • Je ontdekt welke voeding op jou een groot effect heeft, waardoor je veel energieker wordt met weinig moeite
 • Je leert waarom niet-gevoelde emoties je enorm kunnen verlammen. En je ontdekt wat je eraan kan doen.
 • Je leert het verschil tussen dromen realiseren en problemen oplossen
 • Je leert dat je energie de bril is waarmee je de wereld ziet en ervaart. Je gaat zien dat je gedachten en overtuigingen worden bepaald door je energielevel.
 • Je leert hoe je kunt omschakelen van schaarste-denken naar overvloed-denken, waardoor je zelf ervaart dat schaarste en overvloed niet in de wereld zitten, maar in je hoofd.
 • Je leert dat leven in een hogere energie gaat om leven in een hogere versnelling, waarbij je met dezelfde of minder moeite meer realiseert.

De modules zijn een onderdeel van mijn Lente programma’s maar kunnen ook los worden worden gevolgd. Met of zonder mijn begeleiding.

Wat brengt Vernieuwend coachen jou?

In 5 coachsessies ga je ervaren dat:

 • Je kunt leven zonder dat je de behoefte hebt jezelf steeds te vergelijken met een ander. Je weet dat je gewoon goed bent zoals je bent.
 • Je ja of nee mag zeggen zonder schuld, of angst gedachtes.
 • Je je gevoel kan uiten zonder dat je schaamt of bang bent wat er over je gedacht wordt.
 • Je rust en stabiliteit ervaart in je hoofd en lijf.
 • Je compassie voelt voor jezelf.
 • Je problemen niets meer zijn dan oude overtuigen, gewoontes en opvattingen die niet langer een functie hebben.

De gesprekken vinden plaats in de natuur. Wandelen in de natuur heeft een positieve, helende werking. Je lichaam vult zich ongemerkt met levensenergie, waarbij de natuur tevens werkt als een spiegel.

Vernieuwend coachen maakt vast onderdeel uit van mijn Lenteprogramma’s en kan ook los worden gevolgd.

Het zijn je hormonen!

Hormonen, onzichtbare stofjes die overal in je lichaam hun werk doen en je leven stevig overhoop kunnen halen. Je hormoonbalans is totaal niet in evenwicht. Tot nu!
Vanaf nu neem jij de regie over je leven weer over en werk je stap voor stap naar een gezonde, energieke toekomst.

Herken je dit?
Maak jij jezelf ook iedere dag wijs, dat je nog even de schouders eronder moet zetten, dat het straks beter zal gaan? Al geruime tijd draai jij je ’s ochtends liever nog een keer om in plaats van op te staan. Wat het is om energiek uit je bed te springen weet je allang niet meer.

Je weet dat het hoog tijd is dat je aandacht gaat besteden aan je gezondheid, maar het ontbreekt je aan de puf hiervoor. Je voelt je dweil, maar op wilskracht weet je je toch dagelijks weer aan het werk te zetten.

 • Je weet dat je minder koffie zou moeten drinken, maar hebt gedurende de dag echt meerdere koppen koffie nodig om je aandacht en concentratie bij je werk te houden
 • Je hebt zoveel plannen wat je ’s avonds kan doen, maar eenmaal thuisgekomen lukt het je nog net snel een maaltijd op tafel te toveren en daarna plof je uitgeput op de bank.
 • Dat wijntje (of twee) zou je eigenlijk door de week niet willen doen, maar het ontspant zo fijn na een lange drukke werkdag.
 • Als je in de spiegel kijkt zie je geen stralende vrouw, maar met de nodige make-up krijg je dat prima opgelost.
 • Je hebt standaard paracetamol of ibuprofen in je tas zitten, want die werken tenminste tegen de hoofdpijn en andere fysieke klachten.
 • Die energiedips komen altijd ongelegen, maar met een suikerrijkhapje los je dit snel op. Je weet dat dit niet de oplossing is, maar je moet nou eenmaal door.
 • Een opgeblazen buik, rommelende darmen en toch niet naar de wc kunnen, het vreet je energie. Maar wat doe je eraan, je eet toch best gezond?
 • Sporten, natuurlijk weet je dat dit goed voor je is, maar na een lange dag lukt het je echt niet meer jezelf in je sportkleding te krijgen.

Heb jij er genoeg van dat jouw leven voelt als een voortdurend gevecht tegen tijd en gezondheid? Je hebt al van alles geprobeerd, maar je valt steeds weer terug in oude patronen?

Goed nieuws!
Het kan anders en je hebt de oplossing in handen.

Want grote kans dat het je hormonen zijn die uit balans zijn. En hormonen die uit balans zijn kunnen je kwaliteit van leven goed verpesten. En hormonen laten zich niet ‘afschepen’ met een pleister.

Het goede nieuws is dat je je hormoonbalans kunt herstellen op een natuurlijk manier. Niet door een dieet, maar een andere manier van leven. Door te letten op je voeding, leefstijl en milieu kun je je klachten verminderen en soms zelfs oplossen. Je krijgt er energie en een gezond lichaam en geest voor terug.

Hormoonbalans programma

Ons hormonale systeem zit geniaal in elkaar en zorgt ervoor dat wij kunnen omgaan met veranderingen binnen en buiten ons lichaam. Voor een optimale gezondheid is het belangrijk dat de hormonen in een juiste verhouding tot elkaar voorkomen in je lichaam. En juist daar wringt nog al eens de schoen.

Pijlers voor gezonde hormonen:

 • Voeding die je stresshormoon tempert in plaats van stimuleert
 • Goed functionerende darmen, lever en alvleesklier
 • Niet de calorieën, maar de kwaliteit van de calorieën bepalen je gezondheid (Niet minder eten maar beter)
 • Niet méér sporten, maar anders trainen en bewegen
 • Niet harder werken, maar zacht werken waardoor je stress aanpakt

Tijdens een van mijn Lente programma’s krijg je inzicht in je eigen hormoonhuishouding en leer je wat jij nodig hebt om energiek, gezond en stralend door het leven te gaan.

Je gaat ervaren dat als je hormonen in balans zijn:

 • Je altijd voldoende energie hebt
 • Je je mentaal sterk en krachtig voelt
 • Je fysieke klachten verminderen of zelfs verleden tijd zijn
 • Je bloedsuikerspiegel de hele dag stabiel is
 • Je huid en haren gezond zijn en glanzen
 • Je immuunsysteem goed werkt

Met dit resultaatgerichte programma neem jij de regie over je leven en gezondheid blijvend terug in handen. Je gaat van leven vanuit een spaarstand over na voluit leven.

Ik werk als gecertificieerd Trainer Hormoonfactor en begeleid je hier graag bij. Het hormoonbalans programma maakt standaard onderdeel uit van mijn Lente programma’s maar kan ook los worden gevolgd.