ondernemerscoachExperts in Samen Werken
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Mekander

WIJ HEBBEN MEKANDER NODIG OM SAMEN TE WERKEN

ZZP-ers, Leiders, Teams...
 
En jij? Waarom zou jij samenwerken? Omdat je weet dat je alleen samen doelen kunt verwezenlijken. 
Loopt het toch stroef binnen je team? Lukt het jullie ondanks veel goede wil niet het gewenste doel te realiseren?

Mekander helpt jou graag met het bouwen aan een vruchtbare samenwerking in jouw team, bedrijf of organisatie.

De drie pijlers van samenwerken zijn: Vitaliteit, Omgaan met Weerstand en Leiderschap. 
lees meer
 

 

JACQUELINE HORSTMAN

Wees jezelf nabij  

Dat is makkelijker geschreven dan gedaan. In de turbulentie van het dagelijkse (werk)leven keuzes te maken waarbij je trouw blijft aan jezelf. Met rust, humor en speelsheid laat ik mensen en teams de weg terugvinden. Ik laat ze thuiskomen bij zichzelf. Daar kunnen ze hun koers uitzetten en vasthouden. Een richting die goed voelt omdat die ontstaat vanuit de eigen kern. Ik zoek altijd naar de rode draad in de geschiedenis van mensen en teams. Wat is iemands levensverhaal? Hoe is een team ontstaan? Wie zich hiervan bewust is, zal zichzelf en de ander beter begrijpen. Dit schept ruimte voor stromende en bloeiende verbindingen. 
Mijn motto: Het WIJ kan meer dragen dan het IK.

Na mijn studie Management en Organisatie aan de Universiteit Utrecht was ik mede-oprichter van een gezondheidscentrum, adviseur bij een counseling- en adviesbureau en eigenaar van een loopbaanadviesbureau.

Ik ben initiatiefnemer van Mekander (2004), voortgekomen uit mijn diepe wens van SAMENwerken; bundelen van krachten en gezamenlijke ontwikkeling.  

 

Wil je meer weten over hoe ik werk? 

Ik heb bij Jacqueline een coachingstraject gevolgd en wil haar daarvoor een compliment maken. Zij heeft mij geholpen bij het vervullen van een leidinggevende rol. Ik kende de visie van Mekander op leiderschap. In de coaching heeft zij het vertaald naar mijn situatie. Het ging over samen en samenwerken. We delen op dat punt veel waarden en toch heeft zij mij geholpen om het beter toe te passen. Soms heb je daar een coach voor nodig. En Jacqueline verstaat het vak van coach. Ze heeft veel ervaring en staat stevig in haar schoenen, luistert goed en zet aan tot nadenken. Het heeft mij nieuwe inzichten gebracht. Het helpt mij nog dagelijks.

Alan Hameetman, projectleider KvK

Voor een loopbaantraject viel mijn keuze op Jacqueline. Ik kende haar nog niet en had ook geen referentie, maar reeds in ons kennismakingsgesprek wist zij direct wat ik nodig had en benoemde dat op de juiste manier. Tijdens het loopbaantraject heb ik Jacqueline leren kennen als een coach die rust en vertrouwen uitstraalt en met veel inlevingsvermogen en respect te werk gaat.
Zij gaf mij veel praktischt tips en handvatten, waarmee ik persoonlijk direct mee aan de slag kon en er ook baat bij had. Zij heeft mij oprecht geholpen de touwtjes zelf in de hand te nemen en niet te laten leiden. Nog steeds denk ik aan de uitspraken van Jacqueline terug. Zij helpen me mijn persoonlijk leiderschap vast te houden en de volgende stappen te zetten.

Sandra Koppenhöfer, ZZP'erEnkele jaren geleden heb ik bij Jacqueline een loopbaan begeleiding gedaan. Ze heeft mij geholpen uit te zoeken wie ik ben, waar ik voor sta en er daarmee voor gezorgd dat ik met de juiste handvaten verder kon in mijn loopbaan. Inmiddels zijn we enkele jaren verder maar denk ik nog regelmatig terug aan wat wij samen hebben gedaan. De handvaten helpen mij nog steeds de juiste keuzes te maken in mijn werk maar ook privé. Ik kan Jacqueline zeer aanbevelen als je iemand zoekt die echt naar je luistert, een persoonlijke aanpak heeft en kijkt naar het geheel van factoren die maken wie je bent.

Marie-Christien Sluis, manager bij Remeha
 

Jacqueline ken ik inmiddels 10 jaar vanuit onze samenwerking in Leiderskunst. 
Ik heb haar beter leren kennen sinds ze programmaleider van het leertraject Leiderskunst is, iets wat ze met veel aandacht doet. Zij draagt het programma, waardoor ik en de andere trainers gemakkelijk op haar kunnen ‘leunen’. 

Jacqueline zet een rijkdom aan vormen in om mensen te ondersteunen af te reizen naar de plek waar ze zelf graag willen zijn, maar niet gemakkelijk komen. Ze voelt goed welke vorm ondersteunend werkt aan het proces van iemand. 

Er gaat een grote uitnodiging van Jacqueline uit om dicht bij jezelf te zijn. Ze neemt geen genoegen met minder. Wanneer mensen zichzelf voor de gek houden weet ze daar goed doorheen te prikken. In de Verandermeander zijn woorden van Jacqueline: bij jezelf komen, bij jezelf zijn en bij jezelf blijven. 

Ik ervaar Jacqueline als iemand die alleen genoegen neemt met het allerbeste. Haar grootste kracht is dat ze veel aandacht en tijd neemt om te zorgen dat het helemaal klopt. Haar waarnemingen zijn scherp. Ze neemt niet eerder iets voor waar aan voordat zij het snapt en weet dat het klopt. 

Jacq is een bijzondere mix van warme uitnodiging om thuis te zijn (geeft die bevestiging) en tegelijk het geweten (voel ik me door aangesproken) waar ik me op afstem. Ik heb de keuze wat ik kies. Wat ik kies volgt zij.

Nathalie de Man,  organisatie adviseur bij Kernkonsult