Dialoog/luistertrainerMindfulness in Communicatie
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Corporate

 
Trainingen en Workshops

Dialoog

Dialoog is feitelijk een waarderend onderzoek dat ervan uit gaat dat mensen kunnen leren en groeien door dat te versterken wat al werkt, door dat naar boven te halen wat in wezen al aanwezig is in het eigen creatief vermogen. Door mensen met elkaar in gesprek te brengen creëer je een situatie waarin je het oplossingsgerichte vermogen van de groep gebruikt als inspiratiebron van waaruit je een passende oplossing kan halen.

Luisteren

Luisteren is één van de meest waardevolle en tegelijkertijd één van de meest onderschatte instrumenten in werksituaties.
Maar liefst 60% van onze werktijd zijn we gemiddeld aan het luisteren. En toch is maar 2% getraind in luisteren. Het merendeel van de aandacht gaat uit naar het verbeteren van het spreken, terwijl de winst juist in het luisteren te behalen is.

 

Particulier

Luisteren

Heb je er enig idee van wat bewust luisteren kan betekenen voor je persoonlijke leven? Denk eens terug aan het moment dat iemand werkelijk naar jou luisterden. Wat betekende het voor je? Wat deed dat met je? Wat leverde het je op? Hoe voel je je als je er nu aan terugdenkt?

Luisteren is het meest wezenlijke wat je kunt ervaren. Gezien en gehoord worden. Luisteren geeft bestaansrecht. In verbinding begrijp je de diepere betekenissen en emoties achter de woorden en de zinnen.

Luisteren is een houding. Een houding van open en nieuwsgierig zijn. Misschien wel van empathisch zijn. Goed kunnen luisteren is fundamenteel voor een leven waarin je je kunt ontwikkelen.

 

OVER JULIA

Mijn filosofie

De rijkdom in mijn leven wordt me vooral aangereikt door de mensen die ik ontmoet. Zij vertellen mij hun verhalen, ik mag dat van mijzelf bij hen kwijt. Die uitwisseling, het kennis mogen maken met de wereld, de belevenissen, de gedachten van anderen, draagt wezenlijk bij aan wie ik ben en maakt me ontvankelijk voor wat er om mij heen gebeurt. Iedere ontmoeting is belangrijk. Iedere verbinding met een ander draagt bij aan mijn persoonlijke groei. We kunnen niet leven zonder verbonden te zijn. ‘Wij’ bestaat tenslotte niet uit zij en ik, maar uit jij en ik. Ongeacht waar je vandaan komt, ongeacht welke rollen je hebt en vanuit welke rol je vertelt, ieders verhaal mag gehoord worden.

 
Over julia - Mindfulness in communicatie