organisatieadviseur voor het maatschappelijk veld"Gewoon goed werk doen!"
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Proces- en zaakgericht werken, professionaliseren van de adviserende rol
Karin van Ginkel advies

HET SAMENSPEL VAN VERANDEREN

Ben je van plan om een verandering in gang te zetten of is er al een verandering gaande? En weten jullie niet zo goed hoe nu verderte gaan omdat je het speelveld niet helemaal overziet of willen jullie een spelbegeleider “van buiten” eens raadplegen omdat de verandering lijkt te haperen? Ik kijk en doe graag met jullie mee.  Samen weet je al heel veel!

 

PROFESSIONALISEREN VAN ADVISEURS

Professionaliseren kun je doen door een opleiding of cursus te volgen. Maar  het professionaliseren vindt veelal ook op de werkvloer plaats, door met elkaar in gesprek te gaan over de waarde(n) van het werk en wat je daarvoor nodig hebt. Soms is het zoeken hoe dit te verzilveren binnen je organisatie, zeker binnen stafafdelingen waarbij ieder zijn/haar expertise meeneemt. Ik kan je helpen met verschillende werkvormen en aanpakken. Het doel? Gewoon goed werk doen!

 

WERKEN AAN STRATEGIE

Zijn jullie ook zo klaar met powerpoints op de hei? Dan moet je aan het werk. Durf je als bestuurs- of stafbureau in alle verandering eens echt stil te staan bij de benodigde visie en strategie voor jullie specifieke context? Of lever je als stafmedewerker nog wel de dienstverlening die aansluit bij alle veranderbewegingen in jullie sector? Ik zorg ervoor dat jullie op een actieve manierhiermee aan de slag kunnen gaan met genoeg tijd voor kwaliteit.

 

WAT VIND IK GOED WERK?

Het onderwijs heeft al een tijdje te maken met allerlei veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Maar ook de manier waarop naar werk gekeken wordt en hoe het zou moeten worden georganiseerd, verandert. Daar is al veel over geschreven en onderzoek naar gedaan. Maar hoe verwerk je nu al die veranderingen in het dagelijkse werk? Ik help mensen graag om hun werk goed te blijven doen in een steeds veranderende context.

Hoewel ik uit een ondernemersnest kom, heb ik lange tijd bij een gemeente gewerkt. Daar was ik betrokken bij meerdere reorganisaties. Ik beschreef processen, zat in projectgroepen en heb ook als medewerker ervaren hoe een veranderproces kan verlopen. Het leukste en belangrijkste vind ik mensen met elkaar in contact brengen over hun werk. Zo kunnen ze direct van elkaar leren. Het kan zelfs tijd besparen als blijkt dat bepaalde taken niet meer gedaan hoeven te worden. Mensen zijn vaak gericht op hun eigen vak of afdeling. Wanneer je een gesprek organiseert, kunnen ze over die grenzen heen kijken.

 
Karin van Ginkel
 
 
Over Karin
 
 

IK BEN FACILITATOR VAN INNOVATIE

Bij de studie Management en innovatie leerde ik mensen uit het onderwijs kennen en deed ik een onderzoek bij een onderwijsinstelling. Ik zag veel overeenkomsten met gemeenten en andere maatschappelijke organisaties. Wat me aantrekt in het onderwijs is hoe bevlogen mensen zijn over hun werk. Ze willen allemaal, in alle lagen, het beste onderwijs. Dat kan niet altijd zonder regels. Het is lastig om een middenweg te vinden tussen vergaande vernieuwing en het behouden van de structuur.

Wat ik graag eens zou zien is dat bestuurs- en stafdiensten een keer positief in het nieuws komen als de afdelingen die vernieuwingen ondersteunen. Er wordt veel goed werk verricht en je kan ook niet zonder schoolbestuur. Dat heb ik ervaren bij verschillende opdrachten en als ouder in de praktijk. Er zijn veel lastige kwesties als het lerarentekort en gebrek aan geld, maar misschien is er meer mogelijk dan je denkt wanneer je het anders organiseert. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren.

 

Of je nu P&O-adviseur, vastgoedadviseur of controller bent bij een school of gemeente: de rol van adviseur is hetzelfde. Ik laat adviseurs ontdekken hoe zij zich aan een andere context kunnen aanpassen zonder de vakinhoud overboord te gooien of zichzelf te verliezen. Het is goed om er de tijd voor te nemen om met andere adviseurs aan tafel te zitten en het te hebben over je rol en het krachtenveld waarmee je te maken hebt.

Met speelse werkvormen breng ik de discussie op gang. Ik zet mensen bij elkaar met verschillende materialen of spellen; mijn magische koffer gaat altijd mee. Door een idee te verbeelden kun je er ook aan rommelen, dat lukt in je hoofd minder goed. Anderen omschrijven me als enthousiast en creatief, en vinden dat ik goed de grote lijnen kan bewaken en tot de kern kan komen.