Schrijver/spreker/ervaringsdeskundigeEmoties - HSP - Virtual Assistence Communicatie
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Emoties - Virtual Assistence Communicatie
Linda van der Kwast
 1. Informatie over Emoties

 2. Virtual Assistence Communicatie

 

 1. Emoties

Ik schrijf en praat over alles wat te maken heeft met emoties.

Nou zal je misschien zeggen, dat is toch heel normaal. Nee, dat is het niet.

Decennialang hebben woorden als sensitief, gevoelens en emoties een negatieve ondertoon in onze samenleving. We denken dat emoties voelen ons kwetsbaar maakt en soft is en dat sensitief zijn alleen iets voor vrouwen is. En wanneer we het hebben over angst, schaamte, schuld, boosheid en verdriet hebben we het vaak over ‘negatieve’ emoties. Dat is zo’n onzin. Er bestaan geen negatieve emoties. Van elke emotie die we ervaren kunnen we iets leren. Het is een signaal dat ons iets wil vertellen. Met deze informatie kunnen we onze gedachten en overtuigingen herzien en nieuwe gezonde overtuigingen ontwikkelen die vervolgens ons gedrag zullen bepalen.

Onze negatieve houding ten opzichte van voelen heeft grote gevolgen voor onze samenleving (stress, stijgende percentages depressie en zelfmoord, vooral onder jongeren en mannen).

Er zijn veel mensen die een leven zijn gaan leiden voldoend aan hoe anderen denken dat het moet, terwijl het eigenlijk niet bij ze past. Ze zijn het contact met hun gevoel en hun verlangens kwijtgeraakt en wat moeilijk is zijn ze uit de weg gegaan. Hierdoor zijn ze ook hun stem en hun kracht kwijtgeraakt en dit beïnvloedt hun gevoel van eigenwaarde.

We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen zorgt.

De afgelopen twee jaar zijn er nieuwe studies en nieuwe boeken verschenen die laten zien dat juist in het aangaan van onze lastige emoties de oplossing zit.

Dat is goed nieuws. Maar om te zorgen voor een echte verandering zijn er mensen nodig die dat laten zien.

We hebben meer positieve voorbeelden nodig van volwassenen die over hun eigen gevoelens praten en laten zien dat je zowel sensitief als sterk kunt zijn. Als vrouw én als man.

Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

 

Samen Sterk zonder Stigma

Het is belangrijk dat we gezonder leren omgaan met onze emoties. Dat we leren ze te uiten en erover te praten en dat normaal gaan vinden. Dat is iets wat we als kind al mogen leren. Dan groeien we op als emotionele, mentale en fysieke gezonde mensen die echt zichzelf kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom ben ik ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma voor hun project “Jeugd en Onderwijs”. Want het is tijd dan we kinderen een ander verhaal vertellen.

 

2. Virtual Assistant Communicatie

Het liefst wil je als ondernemer maar één ding: je wilt je uren besteden aan het maken van dat product of het leveren van die dienst waarmee je het leven van jouw klant aangenamer kan maken.

Je begrijpt ook dat je tijd moet besteden aan communicatie. Want hoe meer je laat zien wie jij bent en wat je doet, hoe beter jouw toekomstige klanten je weten te vinden. Met andere woorden je moet jezelf zichtbaar maken.

Daar zit vaak het pijnpunt. Hoe maak je jezelf zichtbaar? Wat moet je dan laten zien? En vooral; waar haal je de tijd vandaan?

Je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt je communicatie of delen ervan uitbesteden. Samen met jou kijk ik wat jouw verhaal is, wie jouw klanten zijn, wat je precies wilt bereiken en hoe je dat het beste kunt doen.

LindavanderKwast_communicatieIk kan je ondersteunen bij:

 • Schrijven communicatieplan
 • Nieuwsbrieven schrijven
 • Nieuwsbrieven opmaken en versturen
 • Websites bijhouden
 • Teksten (her) schrijven voor websites
 • Schrijven van blogs
 • Redigeren van blogs
 • Vinden van passend fotomateriaal
 • Social media
 • Organisatie events
 • Ondersteuning bij organisatie events

Benieuwd? Neem contact met mij op via linda@lindavanderkwast.com voor een vrijblijvend gesprek.