Human resourcer - InspiratorFeeling good BY Doing Good
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

‘Doing-Good-Ondernemen’
Be In Harmony

Hoe zou jij het als (startende) ondernemer vinden als ik jou vertel dat ik een nieuwe manier van ondernemen heb ontdekt, waardoor je meer voldoening en werkplezier uit je onderneming kan halen. Geweldig toch?

Het begon allemaal in april 2016.

Het was een zondagmiddag toen de arts mij en mijn twee zussen het nieuws kwam brengen. “Het hart van je moeder is te zwak. We kunnen niets meer doen…”

De dagen erna waren chaotisch. De wereld draait gewoon door, maar je maakt er geen deel meer van uit. Het mooiste cadeau dat mijn zussen en ik kregen was dat we de laatste dagen gezamenlijk voor haar konden zorgen, in haar eigen huisje.

Eenmaal thuis ging ze nadenken over de dood en haar leven op aarde. “Heb ik wel genoeg bijgedragen in mijn leven” vroeg ze. Mijn moeder, die altijd klaar stond voor iedereen. Die zich altijd heeft ingezet voor goede doelen en heeft gevochten voor de vrijheid van mensen in ballingschap. “Misschien had ik meer moeten doen” zei ze.

Dit bracht mij erbij om mezelf de volgende vragen te stellen; Wat heb ik eigenlijk in mijn leven gedaan voor anderen? Wat heb ik gedaan voor de wereld? En hoe zullen ze mij gaan herinneren als ik kom te overlijden?

Ik besefte dat ik totaal geen voldoening haalde uit mijn werk en dat mij dit dat lege, zinloze gevoel gaf, waar ik al jaren mee rond liep. Ik wist gewoon dat er meer moest zijn.

Het roer moest om en zo startte ik een intense zoektocht…

Vanuit mijn persoonlijke transformatie en mijn achtergrond als HR –en Procesmanager is mijn verlangen ontstaan om meer voldoening en werkvreugde te creëren in het bedrijfsleven. En vanuit dit verlangen ben ik Be In Harmony gestart. Ik ben op zoek gegaan naar ondernemingen die dit al hebben bereikt en zo heb ik 7 betekenisvolle en succesvolle ondernemers geïnterviewd naar hun geheim. Wat ik heb ontdekt is dat het ons voldoening geeft als wij van betekenis kunnen zijn voor anderen en voor de maatschappij. Deze nieuwe manier van ondernemen komt voort uit de betekeniseconomie, waarbij het gaat om het toevoegen van échte waarde vanuit jou, als ondernemer.

Feel Good by Doing Good

Wij noemen deze nieuwe manier van ondernemen: Doing-Good-Ondernemen. Eigenlijk zou je beter kunnen zeggen Feeling-Good-Ondernemen. Feel Good BY Doing Good.

Om deze nieuwe manier van ondernemen in te zetten hebben we een Feel-Good-Model ontwikkeld, waarbij jij als ondernemer stapsgewijs naar het Doing-Good-Ondernemerschap kunt groeien. Dit model is gebaseerd op de betekenisvolle 5 marketing P’s. Hierbij maken we gebruik van verschillende methodes, die jij 1 op 1 kunt inzetten in jouw eigen onderneming. Zo krijg jij tools en handvaten waar jij direct mee aan de slag kunt. Geïnteresseerd? Kom naar onze inspiratie 2-daagse!