Spiritbusiness coach en Levenstransformatie expertKom terug bij jezelf en geniet van natuurlijk leven in flow
Deze gebruikersaccountn status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen informatie togevoegd op zijn profiel.

Ik ben Rilana en ik steek bij jou het vuurtje aan. Het vuurtje waardoor jij voor jezelf gaat kiezen, goed voor jezelf gaat zorgen, leven vanuit je passie en doen waar je blij van wordt.

Wij vrouwen zijn gewend om eerst voor een ander te zorgen, ons aan te passen aan wat we geleerd hebben en wat van ons verwacht wordt. Of het je goed voor je is of niet, dat is veel minder van belang. Er zitten niet voor niets zoveel vrouwen thuis met overspannenheidsklachten of nog erger een burn-out. Overleven, maar niet leven.

Ik leefde mijn hele leven al met een groot minderwaardigheidsgevoel. Ik voelde mij altijd anders, maar dat mocht ik niet uiten. Altijd was er de druk om me aan te passen, om lief gevonden te worden, om gezien te worden, de moeite waard gevonden te worden. Daar schreeuwde ik bijna om, maar ook had ik een enorme drang om mezelf te bewijzen.

Al jaren werkte ik in het onderwijs en bij de Algemene Onderwijsbond. Op de barricaden heb ik gestaan, activist in hart en nieren. Maar de stress daarvan maakte mij ziek. Ik ging stappen zetten om dit te veranderen. Een eigen onderneming, dat was het. Dat voelde supergoed, mijn eigen ding doen, met niet meer aanpassen aan, niet meer moeten. De start was in 2011. Maar dat liep niet en dit bracht mij weer volledig terug bij het minderwaardigheidsgevoel. Dus dan maar verder in het onderwijs. Ik wisselde een paar keer van baan, binnen het onderwijs, maar bleef tegen hetzelfde oplopen. Daarnaast speelde er ook veel in mijn relatie. Ik was overspannen, ongelukkig, leefde op de automatische piloot en mijn passies, die waren nergens te vinden.

 

 

Verbinding met de natuur - de transformatie

Op een gegeven moment kwam ik een vrouw tegen die mij in verbinding bracht met de natuurreligie. Dit was een moment van transformatie. Ik koos ervoor om mijn relatie te verbreken. Te kiezen voor het vuurtje wat ik van binnen voelde. Ik leerde verbinding te maken met prachtige vrouwen en samen met mindfulness kwam ik weer terug bij mezelf, mijn kern, mijn ’natuurlijke-zijn’. Deze transformatie heeft ervoor gezorgd dat ik gelukkig ben en getrouwd ben met de liefste man die ik me kon wensen.

Het ondernemerschap bleef trekken. Dus stopte ik met het werken in het onderwijs. Heel erg eng. Maar mijn passie en hart moest ik volgen. Ik heb verschillende trainingen en coaching programma’s bij een aantal businesscoaches gevolgd, naast mijn inhoudelijke opleidingen en trainingen. Daar heb ik veel goede dingen geleerd, over marketing, sales, het werken met social media. Maar niet alles wat ze mij wilden aanleren, strookte met wie ik ben. En dat merkte ik, omdat het eigenlijk niet liep, zoals zij voorspeld hadden.

Ik zocht diep in mezelf, naar mijn drijfveren, vanuit de gebeurtenissen en de keuzes in mijn leven. Ik vertelde het al, een activist in hart en nieren en mijn eigen ding doen. Maar dat stukje kwam niet naar voren. Ik bleef een ander volgen. Doen wat goed voor mij was, in de ogen van een ander. Blijven voldoen aan de verwachtingen van een ander, dat was ook heel erg veilig. Alleen liep ik mezelf compleet voorbij en het plezier wat ik eerst had, voelde ik niet meer. Ik moest weer terug naar wat mij raakte, waarom doe ik wat ik doe. Dit is een proces van twee jaar geweest met hoogtepunten en diepe dalen.

Als eerste goed voor mezelf zorgen en van mezelf houden, want dan pas kun je zorgen voor anderen. Terug naar mijn oorsprong als activist, een selfactivist worden, mijn passie omarmen. Dat kon ik alleen maar door terug te vallen op de natuur. Daardoor had ik mezelf eerder al leren kennen in alle facetten, met alle angsten, onzekerheden, een transformatie ondergaan. Passie komt voort uit vuur, je diepste innerlijke vuur. Ik heb jaren geleden gekozen voor dat vuur, om het voor mezelf te gebruiken. Door te kiezen voor mezelf, stoppen met een ziekelijke relatie, stoppen met het ziekmakende werk in het onderwijs. Bewuste keuzes. Daarnaast heb ik augustus 2016 over het vuur gelopen. Dat was een omslagpunt. Sinds die dag ben ik een Firesister. Vuur, vurigheid, dat zit er bij mij onder.

Wat raakt mij nu? Al die vrouwen, die geleerd hebben zichzelf aan de kant te zetten, goed te doen voor een ander, maar niet voor zichzelf. Ik hoorde een keer op een camping een vrouw zeggen: 'als mijn kind het leuk heeft, heb ik het ook goed.' Dan denk ik: waar blijf jij dan? Wat is jouw mening? Waar word jij blij van? Of zet je jezelf zo weg, maak je jezelf zo klein om de ander maar tegemoet te komen? Er zijn zoveel vrouwen die zo leven, deed ik zelf ook. Mezelf wegcijferend, maar aan de andere kant schreeuwend om de aandacht, die elk mens zo nodig heeft. Maar dat doe ik allang niet meer. Ik heb voor mezelf gekozen, voor mijn Natural Happy ondernemend leven en ik word daar zo blij van.

Dus ik daag je uit om een selfactivist te worden. Om samen met mij te kiezen voor jezelf, goed voor jezelf te zorgen. Jouw natural happy leven te vinden en dat ook toe te passen in jouw onderneming of werk. Ik steek jouw vuurtje aan, dat is mijn taak in dit leven, Firestarter zijn, om vrouwen te leren dat ze voor zichzelf mogen kiezen, voor hun Natural Happiness.

 


Wat is er nog meer over mij te vertellen? Ik ben geboren in 1975, woon in het prachtige, groene Twente, samen met mijn man Richard, bonusdochter Pien en hond Nell. Ik lees, speel op de handpan, de ukelele, zing, zwem, wandel graag met Nell in het bos, mediteer, kijk graag films, series, haak, ga graag naar de sauna, festivals, concerten en op vakantie, blijf mezelf ontwikkelen. Kortom ik geniet van mijn leven met mijn gezin, zusters, familie, vrienden.