kunstenaar/ organisatiepsycholoog/ loopbaanadviseurde kracht van natuurlijk vernieuwen
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

faciliteren van reflectie op vernieuwing, individueel en in groepsverband: Creatieve Loopbaan- en Ondernemerscoaching, Spiegelsessies voor teams, Artistic Audits voor stakeholders in maatschappelijke organisaties
Suzan Bosch

Als je de schoonheid niet meer kunt zien van wat je aan het doen bent, is het tijd om stil te staan.

Als kunstenaar heb ik veel ervaring opgedaan met opnieuw beginnen. Het lege canvas, iets weggooien zonder te weten waarom, en ook nog niet wat het dan wél moet worden. Afslagen en omwegen.

Ook als ondernemer heb ik mezelf opnieuw moeten uitvinden: jarenlang werkte ik als organisatiepsycholoog en liet ik mijn kunstenaar thuis. Tot ik in aanraking kwam met sociale innovatie. In die context kan ik mijn bijdrage leveren door alles te combineren wat ik in me heb: persoonlijke & professionele ontwikkeling, kennis & kunst, hoofd & hart, praten & ervaren. Om zo anderen te inspireren ook hun eigen vorm opnieuw te vinden in deze roerige tijden van Transitie en Transformatie. En daar tijd voor te nemen. Inspiratie komt tenslotte ook niet op commando.

Als transitiekunstenaar help ik je anders te kijken naar wat er al is. Zo kun je creatieve ruimte maken voor je vernieuwingsproces. Dat geeft houvast en rust in het vinden van je nieuwe vorm. Ik doe dat voor organisaties, teams en individuele medewerkers. Op een energieke, waarderende en progressiegerichte manier. In jouw tempo. In de rafelrand van jouw comfortzone.  Uiteraard neem ik mijn ruime ervaring als consultant/trainer/coach mee. En vooral ook mijn persoonlijke sfeer. Ik gebruik kunst als ingang; dat kan variëren van het gebruik maken van creatieve associatietechnieken bij reflectie tot aan het samen maken van een kunstwerk als bijzonder talking piece. Kunst maakt open, werkt verbindend en raakt aan een taal die verder gaat dan het hoofd alleen. 

De natuur is de belangrijkste inspiratiebron voor mijn kunstwerken in opdracht. Ik gebruik materialen van dichtbij en trage technieken die onthaastend werken. De natuurlijke manier van groeien en vernieuwen is ook een belangrijke metafoor in mijn manier van werken met mensen. Ikzelf kom het meest tot leven als ik iets op maat mag bedenken voor een specifiek vernieuwingsvraagstuk of opdracht. En dat doe ik als geen ander.

Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and do it. (H. Thurman)

  • Individueel kun je me inschakelen als je met je hoofd 'er niet uitkomt' in je loopbaan of met je vernieuwingsproject
  • Voor teams heb ik spiegelsessies in de aanbieding: een unieke combinatie van training, begeleide intervisie en teambuilding. 
  • Mijn artistic audits zijn waarderende gesprekken in de organisatie met een kunstwerk als eindresultaat, bedoeld om niet alleen informatie op te halen over wat er leeft in de organisatie, maar ook gericht energie los te maken voor vernieuwing.
  • Community art in organisaties kunnen een vernieuwingsproces kracht bij zetten, met name als het belangrijk is om bekende patronen los te laten en opnieuw verbindingen te maken. Door samen iets van schoonheid te maken ontstaan nieuwe werkgemeenschappen.

Met behulp van een gevarieerd aanbod aan creatieve werkvormen en reflectievragen help ik je om stil te staan bij wat gaande is en dat als basis te nemen voor je vernieuwing. Mijn talent is het open kijken naar mogelijkheden, mijn kracht ligt in het verbindend en dienend toepassen van een breed palet aan werkvormen. Ik bied ook abonnementen voor sparringsgesprekken, zodat je regelmaat kunt aanbrengen in het maken van je creatieve ruimte. De wereld heeft het nodig dat ook jij je natuurlijke vorm vindt!

Neem vooral contact op als je vragen hebt, ik vind het leuk om je verder te helpen.

info@suzanbosch.nl

06-31698542

tel:06 31698542
West 31
9285 WB